Blåveisen!

Blåveisen er småbarnsbasen ved Vårtun barnehage. Her har vi 9 herlige barn i alderen 1 - 3 år! På Blåveisen jobber vi for å ivareta barnas behov for nærhet og trygghet, mat og hvile, utvikling av sosiale relasjoner, lek og læring.

Vi legger vekt på at barn og foreldre skal bli tatt godt imot om morgenen slik at alle får en god start på dagen. Den daglige kontakten er viktig for å ha et godt samarbeid, utveksle informasjon og gjøre avskjeden på morgenen best mulig.

På Blåveisen ønsker vi at måltidet skal være en rolig hyggestund med vekt på samtaler og god bordskikk. Vi har varmmat en dag i uka, da spiser vi gjerne fisk og sunne grønnsaker, nam, nam! I tillegg har vi eggerøre til smøremåltidet på mandager og ostesmørbrød på tirsdager. Vi vet å kose oss!

Hos oss får barna sove etter behov og etter foreldrenes ønsker. Vi er fleksible og strekker oss så langt det lar seg gjøre for å imøtekomme hvert enkelt barns behov. Vi deler oss ofte i mindre leke- og aktivitetsgrupper for å kunne gi mer nærhet og voksenkontakt til barna.

Målet vårt er at dere foreldre skal være trygge på at nettopp ditt barn blir sett, hørt og godt ivaretatt her på Blåveisen!

Vi har mye fokus på hvert enkelt barn og det å bli godt kjent både i barnehagen og med hverandre. Samlingsstund har vi hver dag og da synger vi mye, gjerne med bevegelser til. Vi har ofte kristne tema, leser bibelhistorier, eventyr og andre bildebøker.

Hver onsdag er vi i gymsalen på Vårtun skole og leker oss! Det er herlig for barna å leke på en annerledes arena, og gøy å få utfolde seg i en gymsal.

I uteleken får barna bruke hele uteområdet men vi har mulighet til å skjerme de aller minste ved å stenge av et mindre område ved behov. Det er alltid stor stas å møte større søsken og venner i utetida!